3D laserscannen van gebouwen en monumenten

Een goede basis voor elk ontwerp

Vraag informatie aan

Uw gegevens worden alleen gebruikt om de vraag te beantwoorden. Meer informatie leest u in de privacyverklaring.

Alle gegevens in één bestand bij elkaar
van bouw tot installatie en van fabriek tot monument

Met een 3D-scan heeft u professionele scandata voor een efficiënt proces en planning.

Scannen

Verwerken

Ontwerpen

Efficiënt voor uw ontwerpproces

  • Foto’s maken? Niet meer nodig.
  • Zelf schetsen en meten? Niet meer nodig.
  • Maat vergeten te meten? Komt niet meer voor.

Dagenlang meten en schetsen spaar je uit door een 3D scan te laten maken. Alle gegevens zijn meteen bekend en ook nog jaren later in te zien. Voor verbouwingen een voordeel door in één keer klaar te zijn.

Voor monumenten een verzekering om in de toekomst gegevens ter beschikking te hebben, mocht er schade ontstaan door brand of andere oorzaken.

Uitsparen van dagenlang meten en schetsen door een 3D-scan te laten maken. Alle gegevens zijn meteen bekend en ook nog jaren later in te zien. Voor verbouwingen een voordeel door in één keer klaar te zijn.
Voor monumenten een verzekering om in de toekomst gegevens ter beschikking te hebben, mocht er schade ontstaan door brand of andere oorzaken.

Alle gegevens bij de hand. Je kunt efficiënt verder met het ontwerpproces. De realisatie van het project loopt gesmeerd omdat alle gegevens op voorhand bekend zijn. Omdat ik zelf veel ervaring heb in ontwerpprocessen, wil ik alleen nog maar werken op basis van professionele 3D scandata.
Gelukkig kan ik die data ook voor u maken.
Dan loopt uw proces ook efficiënt. Door de efficiency van het proces door het gebruik van scandata, zal planning gehaald worden en kostencalculaties kloppen.

3D scan bij Biervliet

3D-laserscannen

Het resultaat van een 3D-laserscan is een compleet 3D-beeld van een omgeving of voorwerp. Elke meting is steeds een punt ten opzichte van een bekende scanpositie en al die punten worden in een bestand verzameld en samengevoegd. We noemen dit de puntenwolk omdat de scanner een miljoen metingen per seconde verricht. Tegelijkertijd kan de scanner ook HDR-foto’s maken en die combineren met de meetgegevens waardoor een duidelijke gekleurde puntenwolk ontstaat.

Een omgeving of voorwerp wordt vanuit verschillende positie gescand om alle kanten te kunnen meten. De software kan de meetgegevens betrouwbaar samenvoegen, zodat alle gegevens in 1 bestand terug te vinden zijn.

Hierna kan een keuze gemaakt worden om de gewenste gegevens verder te verwerken tot een 3D-cad model of een 2D-plattegrond. Ook het alleen gebruiken van de puntenwolk is een optie. Er is software beschikbaar waarmee men puntenwolken in detail kan bekijken.

De voordelen van 3D-laserscanning op een rij

• Basis voor elk ontwerp
• Snel alle juiste gegevens bij elkaar
• Geen restricties mbt vormen
• Tijdbesparing en daardoor kostenbesparing.